DEVRE ARASI TRANSFER DÖNEMİNİN EN PAHALI TRANSFERLERİ

9.ALEXANDER PATO - Villareal → Tianjin Quanjin  - £ 15.2 million 


AC Milan da oynarken dünya yıldızı olacak denilen Pato , ülkesinin özlemine dayanamayıp Brezilya'ya dönmüştü. Yıllar sonra Avrupa'nın yolunu tutan ve en son Villareal de forma giyen 27 yaşındaki oyuncu Çinlilerin tekliflerine dayanamayıp Çin'in yolunu tuttu . Villareal formasıyla 24 maça çıkan Pato 6 gol , 4 asistlik performansa imza attı.

8.AXEL WİTSEL - Zenit St. Petersburg → Tianjin Quanjin - £ 17 million 



Tianjin Quanjin'in kancasını taktığı bir oyuncu daha .  27 yaşında olmasına rağmen kariyeri bir tarafa itip oda paranın büyüsüne kapılanlardan . Hatta Çin ekibiyle anlaşmasında bir sorun çıkacak diye geceleri uyuyamaığı bile basına yansımıştı. Axel Witsel , Zenit formasıyla 144 maçta 22 gol atıp 14 asist yaptı.

7.MORGAN SCHNEİDERLİN - Manchester United → Everton - £19.49 million


Louis Van Gaal'in Manchester United'a getirdiği yıldız bir türlü istenen performansı veremedi. Jose Mourinho'nun takımında da yer bulamayan , yerini Carrick'e kaptıran Schneiderlin Everton'a transfer oldu. Manchester United ile çıktığı 50 maçta 2 gol , 1 asist ile oynadı.

6.ODION IGHALO -  Watford→ Changchun Yatai  - £18.81 million 


Bu transfer Çinin ne kadar maddi güce sahip olduğunu ve sırf İngiltere Premier Liginde geçen sezon ara ara iyi performans gösterdi diye transfer edebileceğini gösteriyor bize. Reklam onlar için herşey ve tam anlamıyla bir çılgınlık yaşanıyor. Ighalo çoğu 2. Ligde olmak üzere Watfor ile 100 maça çıkıp 40 gol , 10 asist ile oynadı.

5.DİMİTRİ PAYET - West Ham United → Marseille - £24.91 million 


West Ham United'ın inadı sonunda kırıldı ve Payet satıldı.  Payet'in Marsiya'ya satılması ise oyuncunun Marsilya da ki yakın arkadaşları ve çevresi densede bana göre West Ham'ın onlara rest çeken Payet'e karşı yapılan bir hamle. Daha büyük bir kulübe gitmesi engellendi diye düşünüyorum.
Payet West Ham'da 66 maçta 18 gol atıp , 22 asist yaptı.

4.GONCALO GUEDES - Benfica → PSG - £25.5 million 

Benfica'da dikkatlerı çeken Guedes forvet arkasında görev yapıyor.  Bu sene Beşiktaş karşısında izleme fırsatı bulduğumuz oyuncu Benfica ile 68 maçta 11 gol atıp 16 asist yaptı.


3.GABRİEL JESUS - Palmeiras → Manchester City - £27.2 million 


1997 doğumlu 19 yaşındaki futbolcu nasıl bir performans gösterecek herkes merak ediyor . Alışması kolay olmayacak ama yetenekleri sayesinde bu süreyi minumuma indirebilir. Palmeiras ile çıktığı 47 maçta 21 gol atıp 6 asist yaptı.

2.JULİEN DRAXLER - Wolfsburg → PSG  - £34 million 



Schalke 04 te iken bir sonraki durağı daha büyük kulüpler düşünülürken o Wolfsburg'a transfer olup herkesi şaşırtmıştı ama transferi gecikmedi . PSG'nin nokta atışı yaptığı kesin.  Draxler , Wolfsburg ile 45 maçta 8 gol 10 asist ile oynadı. PSG ile çıktığı 4 maçta 2 gol 1 asist ile yeni kariyerine çok hızlı başladığı kesin.

1.OSCAR - Chelsea → Shangai SIPG £51 million 



Kariyerini çöpe atan bir futbolcu daha.  Futbola bir şekilde hizmet etmeye devam edecekler ama sırf para için değermi değmezmi bilemem sonuçta Chelsea de alığı ücret de az değil . Tabiki herşey para değildir diye bir laf olsada bazı insanlar için herşey para . Oscar yılda 25 milyon $ kazanacak . Chelsea ile çıktığı 203 maçta 38 gol atıp 37 asisti bulunuyor.
DEVRE ARASI TRANSFER DÖNEMİNİN EN PAHALI TRANSFERLERİ DEVRE ARASI TRANSFER DÖNEMİNİN EN PAHALI TRANSFERLERİ Reviewed by Bb on 00:04 Rating: 5

Hiç yorum yok: