BİR EFSANE 'MAGİC JOHNSON'



Kariyerinde sadece Los Angeles Lakers forması giyen Magic Johnson , Los Angeles Lakers'ın yeni başkanı oldu. Oyuncu kariyerinde bir çok başarısı bulunan Magic Johnson , bu başarısını yönetimde devam ettirmeye çalışacak.


1979 yılı NBA Draft'ında Los Angeles Lakers tarafından 1. sıradan seçildi . Los Angeles Lakers ve bireysel olarak bir çok başarı yakalayan 2.06 lık oyun kurucu , 1991 yılında HIV virüsü taşıdığı gerekçesi ile basketbolu bıraktı . 1996 yılında tekrar basketbola geri dönen Magic Johnson Lakers ile 32 maça çıkıp basketbolu bırakmıştır.

NBA 'de 11.2 maç başına asist ile rekor kırmıştır ve hala bu rekorun sahibidir. 1996 yılında en iyi 50 NBA oyuncusu içinde seçilmiştir ve 2002 yılında Basketball Hall of Fame'e girmiştir.

Kariyeri boyunca NBA'de 1096 maça çıkan Magic Johnson normal sezon ve Play-Off ' larda 19.5 maç başı sayı ile oynamış  , 5 kez NBA Şampiyonluğu kazanmış , 3 kez NBA finalleri MVP seçilmiş , 3 kez NBA en değerli oyuncu seçilmiş , 12 kez NBA All-Star kadrosunda yer almış ve 3 kez de NBA All-Star MVP ödülünü almıştır.

Basketbolu bıraktıktan sonra HIV karşıtı , güvenli seks etkinliklerinde boy göstermiştir . Oğlu ise Amerikan televizyon dünyasının ünlü ve sansasyonel ismi E.J. Johnson'dır.

Magic Johnson'ın oğlu , E.J. Johnson


Magic Johnson kariyerinde top 10 ,


BİR EFSANE 'MAGİC JOHNSON' BİR EFSANE 'MAGİC JOHNSON' Reviewed by Bb on 14:37 Rating: 5

Hiç yorum yok: