ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU REAL MADRİD !



Zinedine Zidane'ın teknik direktörlük kariyerine  , bu denli hızlı başlaması sanki bir efsanenin doğuşuna şahit oluyormuşuz gibi geliyor . 2016'da Real Madrid'in başına geçen Zidane , 1 İspanya Ligi , 2 Şampiyonlar Ligi , 1 Uefa Süper Kupası ve 1 Fifa Dünya Klüpler kupası kazanarak şimdiden tarihe geçti.  Geçtiğimiz Cumartesi günü Juventus-Real Madrid finalinde  , Real Madrid'in Juventus'u 4-1 yenmesiyle üst üste ikinci kez kupayı kazanan Real Madrid'in yanısıra , Şampiyonlar Ligi finalinde 7. kez kaybeden Juventus konuşuldu.


Finalde Cristiano Ronaldo'nun 20. dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçen taraf Real Madrid'e cevap , akıllardan silinmeyecek bir gol atan Mandzukic ile geldi . İkinci yarıda ise sinirlerine hakim olamayan Juventus , belkide psikolojik bir şekilde maçı çoktan kaybetmişti. 61. dakika da Casemiro 64. dakikda ise Ronaldo'nun golleriyle durumu 3-1 yapan Madrid , son dakikalarda genç Assensio'nun golüyle durumu 4-1 yaptı ve kupaya uzandı. Juventus'ta 85. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.


Real Madrid 12. şampiyonluğuna ulaşarak Şampiyonlar Lig'inde en çok şampiyon olan takım ünvanını korudu. Cristino Ronaldo ise 3 Şampiyonlar Ligi finalinde gol atarak tarihe geçti .


İşte Tarihi Maçın Özeti .


ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU REAL MADRİD ! ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU REAL MADRİD ! Reviewed by Bb on 17:19 Rating: 5

Hiç yorum yok: