BİR KOÇTAN DAHA FAZLASI ''ŽELJKO OBRADOVİC'' !



Ne denilebilirki bu adama , övsen anlatsan kelimeler yetmez . Fenerbahçe taraftarına basketbolu sevdiren,bize tarif edilemeyecek duygular yaşattıran mükemmel bir adam. Hayatım boyunca bu adama hep saygı ve sevgi besleyeceğim bütün Fenerbahçe ve hatta diğer takım taraftarları gibi.
Bize yaşattıkların için minnettarız koç!!!

Zeljko , 9 Mart 1960  Yugoslavya , Cacak   doğumlu . Basketbol kariyerine oyun kurucu olarak Borac Cacak ta  başladı. Sonraki durağı ise Partizan burada 1 Yugoslav Ligi şampiyonluğu 1 Yugoslav kupası 1 de Koraç kupası kazandı ve 1991 yılında basketbolu bıraktı . Bir gün Avrupanın en büyük koçu olacak bu adam antronerluk kariyerine başlamış oldu. Sırasıyla Partizan , Joventut Badalona ,Real Madrid , Benetton , Panathinaikos ve son olarak Fenerbahçe . Yıllardır Panathinaikos ta yanında çalışan Dimitros İtoudis ile Euroleage de final oynayıp kaybetmesi ise kaderin bir oyunu olsa gerek. Obradoviç in hayatında hatırlamak istemeyeceği iki sene bunulunuyor.  Bir trafik kazasında bir yayanın ölümüne sebep olan koç 2 yıl hapis yatmış. Tarihi başarılarla dolu koçun 4 farklı takımla 4 Euroleague şampiyonluğu bulunmakta. Fenerbahçe ile daha nice başarılara imza atmak dileğiyle tekrardan binlerce kez teşekkürler koç. Kazandığı kupalara bakacak olursak :

KK PARTİZAN(1991-1993): 

Sırbistan Şampiyonası
Sırbistan Kupası 
Euroleague 

JOVENTUT BADALONA (1993-1994):

Euroleague

REAL MADRİD (1994-1997):

Saporta Kupası
Euroleague 

BENETTON (1997-1999):

İtalya Süper Kupası
Saporta Kupası

PANATHİNAİKOS(1999-2012):

Yunanistan Basketbol Ligi (11)
Yunanistan Kupası (8)
Euroleague (5)

FENERBAHÇE (2013 -)

Türkiye Basketbol Ligi (2)
Cumhurbaşkanlığı Kupası (2)





BİR KOÇTAN DAHA FAZLASI ''ŽELJKO OBRADOVİC'' ! BİR KOÇTAN DAHA FAZLASI ''ŽELJKO OBRADOVİC'' ! Reviewed by Bb on 16:23 Rating: 5

Hiç yorum yok: